Soorten begeleiding

Individuele begeleiding
Hierin staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal.

handen-haptonomie

Tijdens de begeleiding staan jouw gevoelens centraal.
Samen ontdekken we wat je voelt, wat het jou vertelt en hoe je er mee omgaat. Dat doen we door middel van aanraken, gesprek en ervaringsoefeningen (bijv. spelvorm). Dat leidt naar een verandering in jou. Het voelen  van je lichaam en wat je daarin ervaart (gevoelens/emoties/beweging)  is je belangrijkste houvast tijdens je leven.

We werken er samen naar toe, dat je weer je durft te voelen en daar ook zoveel vertrouwen in hebt, dat je daar uitdrukking aan kan geven. Op basis van dit vertrouwen ontwikkel je je eigen manier van leven, zoals dat bij jou persoonlijk past.

Ik help je om daar (weer) contact mee te krijgen en te gebruiken als informatiebron naast het denken. Voelen en denken komen bij elkaar. Als je je goed voelt in je eigen lijf dan heb je het zelfvertrouwen  om je leven zo in te richten als bij je past. Wat je voelt  wil immers geleefd  worden. Ter sprake komen onder andere: zelfvertrouwen, grenzen aangeven, nee/ja leren zeggen, afstand en nabijheid, veiligheid, openen voor contact.

 

zwangerschapsbegeleiding per koppel
Ik bied speciale haptonomische begeleidingstrajecten aan voor zwangeren, lees meer >>

Groepsbegeleiding in intieme setting bij zwangerschap
Workshop haptonomische zwangerschapsbegeleiding in een kleine groep van maximaal 4 koppels. Het doel van deze workshop is vermindering van angst en het bevorderen van een veilige hechting en meer zelfvertrouwen, lees meer >>

Begeleiding van kinderen van 0 – 4 en hun ouders/verzorgers
Deze begeleiding geeft helderheid in wat de behoeften van het kind en wat de behoeften van de ouders zijn. Lees meer >>

Begeleiding van relaties
Bij deze begeleiding staan het contact en de communicatie tussen jullie als partners centraal.   Als er bijvoorbeeld spanningen, misverstanden en onmacht zich voordoen in jullie relatie is haptonomie een heldere manier om uit de emotionele kluwen te komen. Voelen, ervaren, verwoorden en handelen staan centraal om jullie blik voor jezelf en de ander te openen. We onderzoeken lichamelijke/emotionele reacties en maken het bespreekbaar. Jullie krijgen zicht op bestaande patronen. Jullie ontdekken hoe je anders met elkaar om kunt gaan. Thema`s als openen. sluiten, afstand en nabijheid komen aan de orde. Dit geeft ruimte en komt de kwaliteit van jullie relatie ten goede.