Visie en aanpak

Visie

Je goed voelen: dat willen we allemaal. Je goed voelen begint bij goed voelen: in en aan je lichaam. Voelen kunnen en doen we allemaal. Dat doen we met het zintuig huid en vele andere voelmechanismes, die ons lichaam rijk is.   Het verbindt ons met onze omgeving, de mensen om ons heen. Voelen vertelt je via je lichaam hoe je mensen of je omgeving ervaart, waar je op af moet stappen en waar je van weg moet. Het is de basis van ons leven, het contact met onszelf en met de ander. Ondanks het woord haptotherapie zie ik mijn begeleiding niet als therapie.Ik zie mijn begeleiding als een handreiking om je te coachen te leven zoals bij je past op basis van wat je voelt.

De wereld van aanraken, voelen en ervaren is een wonderlijke wereld. Er valt veel in te ontdekken over onszelf, de mensen en de wereld om ons heen en over de keuzes die we hebben.

Aanpak

Met inleving, vereenvoudiging, een heldere zienswijze en humor op zijn tijd help ik je te onderzoeken welke remmingen je hebt opgebouwd. Ik ondersteun je om de weg van het voelen weer vrij te maken, zodat je kunt thuis komen in je eigen lijf.

Ik werk in grote lijnen volgens het volgende stappenplan:

  • bewust worden dat je voelt (=voelen)
  • Verwoorden/begrijpen wat je voelt (=denken)
  • Verantwoording nemen (=doen)

Lees meer over mijn werkwijze bij Soorten Begeleiding >>