Visie en aanpak

Visie

Je goed voelen: dat willen we allemaal. Je goed voelen begint bij goed voelen, bij jezelf en de ander: in en aan je lichaam. Voelen kunnen en doen we allemaal. Dat doen we met het zintuig huid en vele andere voelmechanismes, die ons lichaam rijk is.   Het verbindt ons met onze omgeving, de mensen om ons heen. Voelen vertelt je via je lichaam hoe je mensen of je omgeving ervaart, waar je op af moet stappen en waar je van weg moet. Het is de basis voor ons leven, het contact met onszelf en met de ander. Ondanks het woord haptotherapie zie ik mijn begeleidingen niet als therapie, maar als een manier van leven mede  op basis van voelen en affectief verbonden zijn.

De wereld van aanraken, voelen en ervaren is een wonderlijke wereld. Er valt veel in te ontdekken over onszelf, de mensen en de wereld om ons heen en over de keuzes die we hebben.

Aanpak

Met inleving, vereenvoudiging, een heldere zienswijze en humor op zijn tijd help ik je te onderzoeken welke belemmeringen je waarom hebt opgebouwd. Ik ondersteun je om de weg van het voelen weer vrij te maken, zodat je kunt thuis komen in je eigen lijf.

Ik werk in grote lijnen volgens het volgende stappenplan:

  • bewust worden dat je voelt (=voelen)
  • Verwoorden/begrijpen wat je voelt (=denken)
  • Verantwoording nemen (=doen)

Lees meer over mijn werkwijze bij Soorten Begeleiding >>